Ardahan'da çoban olmak... (Denemeler)

Ardahan'da çoban olmak...

Ana Sayfa | Blog | Ardahan'da çoban olmak... (Denemeler) - 26.02.2017

Ardahan'da çoban olmak...

Artvin'i bitirip, Doğunun başladığı Ardahan sınırına geldiğimizde Karadeniz'in yeşili ile Doğunun bozkırının bıçak gibi ayrıldığına şahit oluyorsunuz. Bu nokta sizi adeta büyülüyor, yaklaşık 2500metre yükseklikteki bu Çam Geçiti'nde fotoğraf çekerek bu anları ölümsüzleştirmeye çalışıyorduk. Özellikle ters ışıkta yakaladığımız bu fotoğraflar orada bizim yaşadıklarımızı size hissettiren bir ruh kazandı. Havada tertemiz bir oksijen kokusu az ilerde hayvanların kokusu ile karışıyordu. Çok sessiz bir o kadarda güzel bi coğrafya'da bulunmak beden ve ruhlarımıza iyi gelmişti.

Artvin'i bitirip, Doğunun başladığı Ardahan sınırına geldiğimizde Karadeniz'in yeşili ile Doğunun bozkırının bıçak gibi ayrıldığına şahit oluyorsunuz. Bu nokta sizi adeta büyülüyor, yaklaşık 2500mt yükseklikteki bu "Çam Geçiti'nde" fotoğraf çekerek bu anları ölümsüzleştirmeye çalışıyorduk. Özellikle ters ışıkta yakaladığımız bu fotoğraflar orada bizim yaşadıklarımızı size hissettiren bir ruh kazandı.

Havada tertemiz bir oksijen kokusu az ilerde hayvanların kokusu ile karışıyordu. Çok sessiz bir o kadarda güzel bir coğrafya'da bulunmak beden ve ruhlarımıza iyi gelmişti.

Ardahan'da Çoban Olmak.
Çoban Mahmut uzaklardan koşarak geldi yanımıza, "-Hayat size güzel" dedi. Karşılık verdim. "-Hayat asıl sana güzel, bak senin yaşadığın yerleri görebilmek için binlerce km uzaktan geldim" :) "-Bende hayvanları bırakıp size bakmaya geldim :)"

Biran çoban olmak istedim bu topraklarda.. Toprakla, havayla, doğayla sessizlikte buluşup hayvanların otlayışını seyretmek gözümü kapayıp hafiften esen rüzgarın uğultusunu dinlemek... Belkide aradığımız şey buydu. Belkide sır Ardahan'da çoban olmaktı.

Yorgun değilim!
Rüzgar elimi tuttu hadi gel dercesine, ama ayaklarım mıhlanmışçasına saplantı toprağa. Burada herşey farklı. Gidemiyorsun, kalamazsında. Tüm bu güzellikler karşısında yorgunluğumu hissetmiyordum. Nerde olduğumun idraki bile bir çok şeyi unutturuyordu. Ama artık gitme vakti.


"2013 yılındaki Motosiklet ile Türkiye Turum'dan bir kesit."
Yazının tamamı



https://alialtuntas.net/blog/detay/2/9/Ardahan-da-coban-olmak
Ardahan'da çoban olmak...